Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2011 17:30 - Ревю: Туристът
Автор: alekspasov Категория: Новини   
Прочетен: 1302 Коментари: 0 Гласове:
0



image


Звездните двойки са явление в Холивуд, което датира още от ерата на черно-белите филми. Още тогава продуцентите са осъзнали, че ако на екран се появят две от най-популярните имена в киното, успехът е почти винаги гарантиран. „Туристът“ е поредното попълнение в тази ниша от филми, които залагат изцяло на имената на своите звезди, оставяйки всичко останало на заден план.


Факт е, че всеки, който се интересува поне малко от кино, знае имената на Анджелина Джоли и Джони Деп. Още повече, и двамата са доказали, че са изключителни актьори. Тогава би било логично и „Туристът“ да е ако не изключителен, то поне запомнящ се филм. За съжаление, истината е далеч по-тъжна. Още по-тъжното е, че повечето зрители я осъзнават след като вече са платили за билета си.


„Турситът“ е…скучен. Историята е безинтересна и монотонна. Липсва каквото и да било напрежение. Героите са лишени от каквато и да била индивидуалност и симпатиите ни към тях се крепят на факта, че гледаме Анджелина Джоли и Джони Деп. Но кои са техните персонажи, остава загадка и за мен. Екшънът е постен, без никаква оригиналност и в повечето случаи граничи с комичното. Опитите да се създаде  атмосфера, напомняща за филм ноар са неуспешни и само може да напомни на някой зрител, че този филм е имал някога потенциала да бъде добър. Изумен съм колко малко креативност е вложена в сценария, който е писан от не един, а цели трима сценаристи. Явно след като са разбрали, че Анджелина Джоли и Джони Деп са подписали участието си, са решили, че тяхната работа е свършена. Обратът, който е предвидим, остави у мен едно чувство за незадоволеност. Сякаш бях излъган.


Но нека поговорим и за двигателната силна на „Туристът“ – двамата актьори. Не е тайна, че почти всеки зрител ще отиде да гледа този филм или заради Джоли, или заради Деп. Или пък и заради двамата. За съжаление и двамата актьори са решили да си вземат почивка от актьорството по време на снимките, защото актьорската им игра, меко казано, липсва. Анджелина Джоли дефилира през по-голяма част от филма ( една от малкото позитивни страни на филма), докато се опитва да говори с фалшив английски акцент. Джони Деп си мърмори репликите и се старае да изглежда непринуден, но опитът му е толкова неуспешен, че героят му изглежда неестествен и неправдоподобен.


Не мога да кажа, че „Туристът“ е добър филм, но съм сигурен, че феновете на Анджелина Джоли и Джони Деп ще останат доволни, дори само от факта, че виждат любимите си актьори на екрана. За тези, които искат да гледат интересен трилър, „Туристът“ може да се окаже голямо разочарование.


Оценка: 4/10



image image image image image image image image

Източник: http://allaboutftv.wordpress.com/2011/01/10/%d1%80%d0%b5%d0%b2%d1%8e-%d1%82%d1%83%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d1%8a%d1%82/


Тагове:   Туристът,   Ревю,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alekspasov
Категория: Новини
Прочетен: 59074
Постинги: 49
Коментари: 11
Гласове: 6
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930